close
България

Оставиха в ареста Митрадевананда С. искан от Русия, за да бъде съден по обвинение в убийство

syd

Оставиха в ареста Митрадевананда С. (на 40 г. от гр. Хабаровск, Амурска област, Русия). Той е пребивавал временно в гр. Бургас. Митрадевананда С. е издирван по каналите на Интерпол по заповед за арест издадена на 05.04.2017г. от съдия в Районен съд  в гр. Москва.

Руският гражданин се издирва от страната си за убийство, което е извършено на 18.06.2016 г. Престъплението има свой аналог в българското наказателно право – чл.116, ал.1, т.5 и т.9 от НК, за което се предвижда наказание „лишаване от свобода“ от 15г. до 20г., доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна. Налице са и данни  за извършени и други престъпления от Митрадевананда С., а именно – сексуално насилие и мъчения над деца. Сочи се, че лицето е лидер на криминална група, създадена с цел набиране на жени от Русия, Украйна и Беларус, чрез Интернет. Момичетата са били принуждавани да прекратят  всякакви контакти с техните близки, да имат сексуални отношения с лицето, да участват във филми с порнографско съдържание  и да проституират в Европа, САЩ и Мексико. Същият е заподозрян  и за убийството на непълнолетно момче, което е безследно изчезнало на 17.03.2016г., както и за мъчения и насилствени сексуални действия срещу други лица.

Прокурорът бе категоричен, че Митрадевананда С. трябва да остане в ареста, тъй като може да избегне наказателна отговорност или да извърши ново престъпление.

Съдът прие мотивите на прокурора и остави в ареста Митрадевананда С. Определението на Апелативен съд – Бургас е окончателно.