close
България

Оставиха в ареста наркоразпространител

syd-burgas

Окръжен съд – Бургас потвърди взетата спрямо Мариян П. мярка за неотклонение „Задържане под стража“ и определи искането на обвиняемия за изменение на мярката му за неотклонение като неоснователно.

Припомняме, че Мариян П. е привлечен като обвиняем за държание и разпространение на наркотични вещества (престъпление по чл. 354а, ал. 1, предл. 1 от НК), ча това, че на 04.08.2018 г., в района на хотел „Хармони Суит“, в к.к. „Слънчев бряг“, без надлежно разрешително, държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества – кокаин, марихуана, крек и екстази.

На 06.08.2018 г. Окръжен съд – Бургас е взел спрямо обвиняемия първоначална мярка за неотклонение „Задържане под стража“, съобщиха от прокуратурата.

По закон, обвиняемият разполага с процесуална възможност по всяко време на досъдебното производство да иска изменение на взетата спрямо него мярка за неотклонение „Задържане под стража“. От последното произнасяне на съда по мярката за неотклонение спрямо Мариян П. са изминали само 20 дни.

Според Окръжен съд – Бургас по делото липсват новоприети доказателства, които да разколебаят направения извод на съда за наличие на обосновано предположение за авторството на престъплението. От приложената справка за съдимост се потвърждават данните от криминалистическата регистрация на Мариян П. за наличие на осъдителна присъда за същото престъпление. С тези съображения съдът счете, че няма промяна на обстоятелствата относно определената мярка за неотклонение спрямо обвиняемия, поради това не са налице условията за изменението й.

Определението на Окръжен съд – Бургас подлежи на обжалване и протестиране в тридневен срок пред Апелативен съд – Бургас.