close
България

Оставиха в ареста осъждания 22 пъти Пламен Желев – Авантажа

syd

Оставиха в ареста  бургазлията Пламен Желев (на 34 г.). Той е обвинен за това, че на 25.01.2017г. в гр. Бургас, без надлежно разрешително,  държал в предния джоб на дънките си високорисково наркотично вещество- метамфетамин  с нетно тегло 0.300гр., а в долното си бельо държал високорисково наркотично вещество – канабис с нетно тегло 5.761 грама– престъпление по чл. 354а, ал.1 изр.4 от НК, съобщиха от прокуратурата.

Желев е обвинен и за това, че на 25.01.2017г. в апартамент находящ се в гр.Бургас, к-с “Меден Рудник”, бл.127, вх.Б, ет.1, без надлежно разрешително, държал прекурсори  за производство на наркотично вещество /метаамфетамин/ с цел разпространение – престъпление по чл.354а, ал.1 изр.1 от НК.

Според прокурора,  налице е обосновано предположение, че Желев е извършил престъпленията, в които е обвинен. Той е осъждан общо 22 пъти, основно за престъпления срещу собствеността и за такива срещу народното здраве. Последната му присъда е влязла в законова сила през м. октомври 2012г. По нея Желев е с наказание  „лишаване от свобода“ за срок от 3г. и 6м., като е осъден за участие в ОПГ, която е имала за предмет разпространяването на наркотични вещества в гр.Бургас. Паралелно с това, Желев е обявен за издирване по три висящо досъдебни производства. Обвиняемият няма и постоянен адрес. С тези мотиви прокурорът поиска мярката за неотклонение на Желев да не бъде изменяна и той да остане в ареста.

Съдът прие мотивите на прокурора и остави обвиняемия в ареста.

Определението на Апелативен съд –Бургас е окончателно.