close
България

Оставиха в ареста четиримата, обвинени в притежание на 40 кг хероин

syd

Оставиха в ареста Александър Димитров, Димитър Димитров, Боян Боянов  – и тримата от с. Радовец, общ. Тополовград и Антон Иванов от гр. Ямбол. Те са обвинен за това, че на 21.12.2016г. в гр. Ямбол и в с.Радовец, обл. Хасково, при условията на продължавано престъпление, действайки  в съучастие  помежду си като съизвършители, без надлежно разрешително държали с цел разпространение в гр. Ямбол, в лек автомобил „Опел“ и  в с.Радовец, високорисково наркотично вещество в особено големи размери- общо 76 пакета хероин с общо тегло 40 кг.- престъпление по чл.354а, ал.2 вр. с ал.1, вр. с чл.20, ал.2, вр. с чл.26, ал.1 от НК, съобщиха от прокуратурата.

За това престъпление в предвидено наказание „лишаване от свобода“ за срок от 5г. до 15г. и „глоба“ в размер на от 20 000 лв. до 100 000лв.

Според прокурора, може да бъде направен обоснован извод, че Александър Димитров, Димитър Димитров, Боян Боянов и Антон Иванов са извършили престъплението, в което са обвинени. Налице е и изключително висока обществена опасност на извършеното деяние, както и на извършителите на същото. Представителят на държавното обвинение бе категоричен, че обвиняемите могат да се укрият или да извършат ново престъпление, както предпоставки за това са тежката наказуемост на престъплението и факта, че трима от обвиняемите вече са осъждани.

Съдът прие мотивите на прокурора и остави в ареста обвиняемите.

Определението на Апелативен съд –Бургас е окончателно.