close
България

Остров Света Анастасия очаква първите си гости за годината на Лазаровден

ostrov-anastasiq

След дългата и студена зима е време да си припомним летните емоции. Превърналият се в емблема на Бургас остров Света Анастасия отваря врати за четвърти пореден сезон и ще посрещне първите си гости за 2017 година на 8 април (събота), Лазаровден.

Тази година кораб „Анастасия“ ще отплава от обновената „Магазия 1“, която се намира в непосредствена близост до входа на Зоната за обществен достъп на Пристанище Бургас.

До края на месец април общинският катамаран ще плава при зимни условия – с капацитет до 50 пасажера, само по предварителна заявка. Престоят на остров Света Анастасия е 1 час и 30 мин. Корабът ще извършва три курса на ден при следния график:

Резервации се приемат всеки ден от 9:00 часа на телефон 0882 004 124 или на e-mail: reservations@gotoburgas.com, като е необходимо да заявите пътуването си най-късно до 17:00 часа на деня преди избраната дата за посещение на Острова.

Цени за пътуване с кораб „Анастасия“ до края на месец май 2017 година:

– Стандартен билет – 9 лева;

– За ученици и пенсионери – 7 лева;

– За деца и хора с увреждания – безплатно;

– Организирани групи ползват отстъпка.

Екологичните мини бусчета и тази година ще пътуват по маршрут Моста – Морска гара и обратно, като ще спират и пред „Магазия 1“. Цената на билетчето остава непроменена – 1 лев в едната посока, деца до 7 години пътуват безплатно.