close
България

Откраднаха прасето на стопанка, намериха го на пържоли при зетя

meso

50-годишна жена от твърдишкото градче Шивачево се оплакала в полицията, че прасето й е откраднато. Стопанката обяснила, че кражбата е извършена около 22 ч. на 19 август, а причинената й щета е за 400 лева, съобщава trud.bg.

Още същата нощ служителите на реда успели да установят крадеца, мъж на 28 години от същото градче. Оказало се, че извършителят е зет на потърпевшата. Когато отишли да го задържат, част от прасето вече била изядена на пържоли.

Цялата драма се развила в ромската махала на Шивачево. Извършителят и приятели седнали да се почерпят в неделя вечерта. Пили, замезвали с домати, но накрая много огладнели. Зетят зарадвал компанията, че може да осигури прясна мръвка. Отишли до дома на потърпевшата. Промъкнали се в кочината. Взели едно от двете прасета. Вдигнал се шум. Но успели да избягат преди да ги видят. Веднага заклали животното и почнали да пекат пържоли. Криминалистите се появили точно, когато приятелите имали намерение да поделят по равно остатъка от месото. Води се досъдебно производство.