close
Спорт

Откриват плувния турнир „За Голямата награда на Бургас“

pluvane

Топ състезатели от страната и чужбина пристигат в Бургас, за да се включват в супер турнир по плуване с внушителен награден фонд.

Международният плувен турнир „За Голямата награда на град Бургас“ стартира от 9.00 часа на 12 април, петък, и ще продължи до 14 април вечерта.

Събитието ще се проведе при вход свободен в най-модерния плувен комплекс в България – Парк „Арена ОЗК“ в ж.к. „Славейков“. Официалното откриване ще започне в 16:30 часа на 12 април.

Резултатите и състезанията ще се излъчват онлайн в трите състезателни дни, чрез два канала – във фейсбук страницата Парк Арена ОЗК и в YouTube канала на турнира.

Участниците в мащабното спортно събитие ще се борят за Голямата награда на Бургас в три възрастови групи – мъже и жени /А/, юноши и девойки – старша възраст /Б/ и юноши и девойки младша възраст /В/.

Наградният фонд от 20 хиляди лева ще бъде разпределен между първите 10 състезатели от всеки пол, събрали най-много точки по ФИНА в три дисциплини от програмата на състезанието, по една от всеки ден. Парични награди ще получат и треньорите на състезателите, класирали се на първо място от всеки пол.

Организатори на международния турнир са Българска федерация плувни спортове и Община Бургас. В подготовката на спортното събитие участва и екипът на престижния турнир Burgas Swimming open.