close
България

Откриха обновеното детско отделение в болницата в Нова Загора

DSC05016

В слънчевия 27 октомври официално бе открито обновеното Детско отделение в Общинската болница „Света Петка Българска“, което днес посреща своите малки пациенти по-красиво и приветливо. На радостното събитие скъпи гости бяха – народният представител в 44-то Народно събрание Галя Захариева, председателят на ОбС – Нова Загора Георги Николов, заместник-кметът на общината Ивайло Енев, секретарят на Общинска администрация Мария Стефанова, лекари и други.

Домакинът на празничното събитие д-р Станка Иванова – управител на МБАЛ „Света Петка“ първа прекрачи прага на реновираното отделение по Педиатрия, като плисна менче с вода за здраве и благополучие и покани всички присъстващи към най-атрактивното място в болницата – стаята за игри. Тя ще направи престоя на лекуващите се новозагорчета по-приятен и изпълнен с надежда. Д-р Иванова и д-р Елка Дoнева – завеждащ отделението по Педиатрия, отправиха сърдечни благодарности към ръководството на Община Нова Загора за безвъзмездната финансова подкрепа, която оказват за пореден път към тях.

С думи на признателност те се обърнаха и към г-н Георги Тотев, управител на фирмата-изпълнител – за качествената работа и прецизното преобразяване на болничните стаи, към семейство Робърт и Франсис Хенсън за направеното поредно финансово дарение и към талантливата Петя Димитрова за нарисуваните прекрасни пейзажи. От своя страна г-н Енев отправи благодарности към целия екип на Детското отделение, които се грижат ежедневно с любов, отдаденост и професионализъм за здравето на нашите деца.

Снимки: Община Нова Загора