close
България

Откриха официално обновената главна улица на село Баня

DSC05943

Днешният 12 юни бе празник за жителите на новозагорското село Баня и за всички хората, отдали сили и енергия за развитието на родния си край. Празник, на който баненци казаха от сърце „добре дошли” на всички свои приятели, дошли да споделят с тях официалното откриване на обновената част от главната улица „Злати Терзиев“.

В 11.00ч. кметът на населеното място Радомир Велев посрещна по стара българска традиция с питка градоначалника  Николай Грозев и заместник-кметовете Светла Стоянова и Маргарит Тодоров. Специален поздрав към присъстващите отправи и певческата група към местния пенсионерки клуб, след което  г-н Велев се обърна с благодарност към Общинското ръководство за водената целенасочена политика за облагородяване на малките населени места. Той благодари и на екипа си за задружната работа по обновяването на улицата и изказа надежда, че това няма да е последната инвестиция в село Баня.

Към присъстващите се обърна и кметът Николай Грозев, който посочи че населеното място е едно от най-живописните в общината, а трафикът на главната му улица е един от най-натоварените. Той изрази своето удовлетворение от добре свършената работа, като на свой ред изказа благодарност на местното ръководство за оказаното съдействие и подкрепа.

Градоначалникът заяви, че това няма да е последната стъпка за обновяване облика на село Баня и изтъкна, че желанието на ръководството на Община Нова Загора, е да вижда всички жители на населените места удовлетворени и задружни в инициативите за благоустрояването на родния край. След официалните слова, г-н Грозев заедно с кмета Радомир Велев и един от най-малките жители на населеното място, преряза трикольорната лента. Г-н Велев плисна традиционното менче с вода, след което темпераментните танцьори на ТШ “All steps” поздравиха всички присъстващи със своите жизнерадостни танци.

В края на веселбата,и гости и домакини, извиха кръшно хоро на обновената улица.