close
България

Откриха още санирани блокове в Нова Загора

nova-zagora

Oбластният управител на Сливен Татяна Петкова участва в официалното откриване на два блока в Нова Загора, санирани по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилните жилищни сгради. На церемонията присъстваха още Веска Вълчева – зам. -областен управител, кметът на община Нова Загора Николай Грозев и ръководството на общината, председателят на Общински съвет, директорът на фирмата-изпълнител на ремонтните дейности, жители на обновените блокове.

Това са блок 71 и 73 на ул. „Васил Левски“. Санирани със 100% безвъзмездна финансова помощ по програмата са и петте входа на двата блока със 66 апартамента. 200 души ще посрещнат зимните празници в по-топла и уютна обстановка. Общо 9 блока ще бъдат санирани в Нова Загора до края на тази година.

Кметът Грозев връчи на Славея Митева от сдружението на собствениците Грамота „Образцов дом“. Тя от своя страна благодари и подари на кмета символичен ключ за санираните апартаменти.

В приветствието си Петкова каза: „Като областен управител следих внимателно изпълнението на програмата във Вашата община и подписването на приемателния протокол за тези сгради. Сега виждам усмивки на лицата на живеещите тук. Сигурна съм, че усмивките Ви ще са още по-големи, когато видите сметките си за електричество следващия месец. А спестените пари вложете за доброто си настроение по време на светлите празници, които идват,“ каза Петкова и пожела дълги години да се радват на придобивката.

Отец Иван от църквата „Св. Петка“ извърши освещаване на блоковете и благослови живеещите в тях.

Лентата прерязаха областният управител, кметът на Нова Загора, директорът на фирмата-изпълнител и председателят на сдружението на собствениците.