close
България

Откриха тялото на петата жертва на наводненията в Бургаско

navodnenie

Откриха тялото на петата жертва на наводненията в Бургаско. Около 10.45 тази сутрин спасителни екипи на „Гражданска защита“ са намерили в язовир „Мандра“ тялото на изчезналата при потопа 67-годишна Стоянка от каменското село Черни връх, предава NOVA.

Във вторник съпругът на Стоянка – 71-годишния Димитър почина в болница. След приливната вълна в село Черни връх той беше приет в лечебното заведение в тежко състояние.

Междувременно в София група доброволци откриха пункт за събиране на материална помощ за пострадалите след потопа в Бургаско. Той се намира на улица „Академик Методи Попов“ 24 в столичния квартал „Изток“.

Осигурени са няколко микробуса, които ще транспортират събраните помощи директно до наводнените села в община Камено в събота, 4 ноември.

В навечерието на зимата най-належащата нужда на пострадалите е от топли дрехи и завивки. „Хората имат нужда от всичко за дома – препарати, мебели, битова техника“, обясниха от Организацията за закрила на българските граждани, които помагат в село Ливада от първия ден след потопа.