close
България

Откриха ферма за канабис в Поморие

3

Откриха ферма за канабис в Поморие, съобщиха от полицията. Униформените са иззели рекордното количество от 40 кг. зелена тревна маса /канабис/ и още 2,5 кг. канабис, което бе намерено и иззето при две специализирани полицейски операции, протекли на територията на ОДМВР – Бургас в последните дни.

При едната операция, реализирана от служители на Районно управление – Поморие е извършено претърсване в къща, разположена на поморийската улица “Гео Милев”, обитавана от 44- годишния с инициали М.А. от Поморие. В помещение, разположено между първи и втори жилищен етаж е открита специално оборудвана ферма за отглеждане на канабис, шумо и звуково изолирана, обезпечена с вентилационна система, топлинно излъчващи лампи, капково напояване и климатик.

Във фермата са открити 169 саксии с канабисови растения със средна височина от 90 см., както и 12 пласмасови туби с различна вместимост с течни торове и препарати. Намерена и иззета е и найлонова торба с почти изсъхнала тревна маса.

Установено е, че общото тегло на откритата зелена тревна маса и съцветията е близо 40 килограма. Извършени са множество процесуално следствени действия, като са разпитани свидетели. Назначени са химическа и агротехническа експертизи. М.А. е задържан за срок от 24 часа, привлечен и разпитан в качеството на обвиняем. Събраните до момента материали са докладвани в Районна прокуратура – Поморие. По случая е образувано досъдебно производство.

При втората специализирана полицейска операция служители от Районно управление – Айтос извършили претърсване в частен дом в с. Лясково, общ. Айтос. Той е обитаван от криминално проявения и осъждан с инициали К.Я., 28- годишен от Бургас. В различни тайници на къщата и двора на имота са намерени и иззети близо 2,5 кг. канабис. К.Я. е задържан за срок от едно денонощие по случая е образувано бързо полицейско производство.