close
Спорт

Отново златен медал за състезателя на новозагорския СК „Чест и Слава“ Константин Михайлов

km1

Голяма част от спортните клубове на Българската конфедерация по кикбокс и муай тай, сред които и новозагорският  “Чест и слава“, взеха участие в провелото се в гр. Шумен Държавно първенство по кикбокс , стил „лоу кик“ в дните от 23 до 25 март. След изиграните повече от 140 срещи в спортна зала „Плиска“, наблюдавани от председателя на федерацията Николай Рачев и селекционера на националния ни отбор, бяха излъчени и призьорите в отделните категории.

Със златен медал за пореден път беше отличен състезателят на новозагорския клуб – Константин Михайлов. Той отново показа своето превъзходство и класа и победи безапелационно своя противник от СК „Цунами“ Русе в първата си изява на ринга в категория до 67 кг.

Силен интерес предизвика втората среща на младата ни спортна надежда, в която той с лекота надделя над сочения за фаворит в този стил съперник от СК „Скорпион“ гр. Плевен.  Община Нова Загора отново има повод за гордост, защото нашето „златно момче“ за пореден път се наложи на ринга със своята желязна дисциплина, бързина и ловкост и беше забелязан измежду повече от 150 състезатели. Следващите дни отново са изпълнени с предизвикателство за надарения спортист, който ще вземе участие в Професионална гала в гр. Варна на двустранната среща между България и Румъния. Там Константин Михайлов ще се състезава във възрастова група мъже, кат. 64 кг.

Ръководството на община Нова Загора твърдо вярва в по-нататъшния му успех и очаква да ги зарадва с още по-високи спортни постижения.