close
България

Отстранени са падналите дървета и пречупени клони на територията на града

IMG-dc77a5f54f747e8f3a5db22c01c30374-V

Още преди обед са отстранени падналите дървета и пречупени клони на територията на града по бул. „Христо Ботев“, улиците „Александър Екзарх”, „Никола Фурнаджиев, „Бургаско шосе”, до Военна болница между блок 55 и 56, блок 11в кв. „Дружба“, ул. „Зора“ в кв. „Речица“. Кметовете на населените места ликвидират нанесените поражения със собствени усилия и средства.

Експертите приключиха огледите по населените места за нанесените щети от проявилия се ураганен вятър през последното денонощие.

Със заповед на кмета е разпоредено да се възложат неотложните аварийно-възстановителни работи по увредените покриви и разрушените елементи от тях.

Продължават дейностите за минимизиране риска от пожара в ТЕЦ – Сливен. Работниците от топлофикационното дружество, взели участие в овладяването на пожара, съвместно с органите на РС ПБЗН, продължават работата по ликвидиране на пожара, съвместно с дружества от разчета на общинския план за защита при бедствие за оказване необходимата помощ по потушаване на пожара. Няма никаква опасност за населението, вследствие възникналия пожар.

Възстановено е електрозахранването навсякъде в общината.

Въпреки нормализираната обстановка, при получаване на сигнали се реагира незабавно.