close
LifeStyle

От понеделник започва “Лятно кино под звездите“ в Бургас

afish

Фестивалът „Лятно кино под звездите“ на открита сцена „Охлюва“ тази година е посветен на руското кино. Инициативата на Община Бургас за поредна година ще предостави на бургазлии и гостите на града възможност да гледат безплатно кино на открито в прохладната лятна вечер.

Тази година ще бъдат излъчени комедията „Закуска при татко“ /2015 г., реж. Мария Кравченко/, драмата „Две жени“ /2014 г., реж. Вера Глаголева/ „Колектор“ /2016 г., реж. Алексей Красовский/, военната драма „Батальонът“ /2014 г., реж. Дмитри Месхиев/ и „Бездуховност“ /2012 г., реж. Роман Пригунов/.

Всички филми ще бъдат прожектирани по традиция от 21.00 часа на открита сцена „Охлюва“. Само последната лента ще бъде показана едновременно в зала „Петя Дубарова“ на Културен център „Морско казино“ и пред посетителите на туристически комплекс „Акве Калиде“ в кв. Ветрен.

Филмите са предоставени от агенция „Арт Триумф“ със съдействието на Почетното консулство на Руската Федерация в Бургас и на Руския културно-информационен център в София.
В комедията „Закуска с татко“ креативен директор на рекламна агенция счита, че животът му е успешен. Безгрижен, самовлюбен и постигнал и всичко… до момента, когато на прага на неговия разкошен пентхаус се озовава Аля, която твърди, че му е дъщеря…

„Две жени“ разказва как подреденият живот в имението на Аркадий Сергеевич Ислаев приключва с пристигането на новия учител на сина му – студента Алексей Беляев. Майката Наталия Петровна се увлича по младия човек. Страстите се разпалват още, когато студентът става обект на романтичните чувства и на младата възпитаница Верочка.

Филмът „Колектор“ показва за циничния и хладнокръвен банков колектор Артур, който работи с едри длъжници. В своята работа той постига успех, използвайки не насилие, а изпитани методи за психологическа обработка на длъжника. Като добър психолог, той бързо намира уязвимите страни на задлъжнелия и майсторски ги използва. Неочаквано Артур сам става жертва – жената на един от длъжниците, самоубил се след разговор с колектора, решава да му отмъсти. В интернет се появява скандално видео с негово участие, в резултат на което от него се отдръпват приятели и колеги. Артур се озовава пред избора – да извърши самоубийство или за една нощ да изясни кой го е измамил.

„Батальон“ или „Батальонът на смъртта“ е посветен на женските батальони на смъртта, създадени в периода на Първата световна война. През лятото на 1917 год. първата женска чета на смъртта, която е под командването на старши подофицер Мария Леонтиевна Бочкарьова. Получилите всестранна подготовка жени-войници на 21 юни 1917 година са изпратени на Западния фронт в Беларус, където се сблъскват с царящия в руските войски хаос и анархия. На доброволците им предстои да преживеят ужасите на газова атака, да пресекат побратимявания с противника и да участват в нощния бой от 9 юли 1917 год.

„Духless“ /“Бездуховност“/ е психологическа драма по романа на Сергей Минаев „Духless. Повест за неистинския човек“. На 34-я Московски международен кинофестивал е избран за откриващ фестивала филм. На 5 март 2015 година излиза продължението на филма „Духless 2“. Издаденият през 2006 година роман е преиздаден в Русия, а така също и в Англия, Германия, Австрия, Швейцария, България и даже във Виетнам.

Програма:

07 август /понеделник/
„Закуска при татко“ – комедия; 2015 г.
Режисьор: Мария Кравченко

08 август /вторник/
„Две жени“- драма; 2014 г.
Режисьор: Вера Глаголева

09 август /сряда/
„Колектор“ – драма; 2016 г.
Режисьор: Алексей Красовский

10 август /четвъртък/
„Батальонът“ – военна драма; 2014 г.
Режисьор: Дмитри Месхиев

11 август /петък/
„Бездуховност“ – драма, 2012 г.
Режисьор: Роман Пригунов.