close
Спорт

Още сливенски екипажи се включват в рали „Сливен“

rali-sliven

Броят на местните екипажи, които заявиха желание за участие в 37-то рали „Сливен“ достигна шест, след като още два тандема от Сливен подадоха заявки към организаторите от АСК „Скорпион“. Това са Дамян Славов и Калоян Славов (Citroen C2) и Стефан Желязков / Иван Турлаков (Citroen Saxo). Общия брой на заявените екипажи към момента е 21.

Братята Дамян и Калоян Славови са част от една от най-известните фамилии сред сливенските автомобилисти. Двамата продължават традицията след участията на техния баща Слав Славов и чичо им Павел Славов, които имат многобройни стартове в рали „Сливен“. Това ще бъде първо състезание за Дамян и Калоян през сезон 2017. Двамата дълго възстановяваха своя Citroen C2, след като през миналия сезон именно в рали „Сливен“ сериозна повреда в двигателя ги принуди да се откажат в скоростната отсечка „Качулка“.

Другия екипаж от Сливен, който заяви своето участие днес е Стефан Желязков / Иван Турлаков. За двамата това ще бъде трети старт за сезона, като двамата се намират на пето място във временното генерално класиране на клас RC 5. Благодарение на големия си опит по сливенските скоростни отсечки, Желязков и Турлаков се очертават, като едни от сериозните фаворити за място на подиума в класа. / rallysliven.com