close
България

Пак свалиха Шоуто на Слави, Васил Иванов не успя да каже защо напуска Нова тв

slavi-trifonov

bTV не излъчи Шоуто на Слави, в което разследващият журналист Васил Иванов трябваше да обяви защо напуска Нова тв.

Телевизията пусна повторение на старо предаване, а на екран се появи надпис „Днешният епизод от Шоуто на Слави няма да бъде излъчен, заради несъответствие със стандартите за съдържание“.

Вчера едно от най-популярните лица на Нова телевизия Васил Иванов съобщи в профила си във фейсбук, че напуска медията. Репортерът публикува предизвестието си до шефа на телевизията Дидие Щосел. Там посочи като причина „системна цензура, налагана от Дарина Сарелска, директор на „Новини и актуални предавания“. В текста му се уточняваше, че подробности ще разкаже по-късно вечерта в „Шоуто на Слави“.

От предаването на Слави Трифонов съобщиха за OFFNews, че днес ще дадат пресконференция. bTV веднага пусна официално съобщение, че: „bTV счита, че представянето на едностранна позиция противоречи на етичните стандарти и на добросъвестнотта. bTV стои твърдо зад спазването на законодателната рамка в страната и високоетичните стандарти.“

В края на март, когато Слави Трифонов пусна отворено писмо до депутатите в новия парламент, предаването пак бе свалено от екран. /offnews.bg

В отворено писмо до медиите Трифонов заяви: 

Уважаеми колеги журналисти,
тази вечер моето шоу беше спряно. Беше спряно отново. Този път причината е следната: на гости ми беше разследващият журналист от Нова телевизия Васил Иванов. В предаването той разкри изключително гнусни и скандални случаи на цензура и корупция, подкрепени с факти и записи. Тъй като предаването е на запис, още преди това получих писмо от мениджмънта на БиТиВи да не интервюирам Васил Иванов.

Аз не се съобразих с това искане. Реализирах предаването, защото смятам, че истината и моралът са по-важни от всичко. Интервюирах Васил Иванов, след това получих отново писмо от БиТиВи, в което те искат да махна интервюто. Аз отново не се съгласих и предаването беше спряно.

За да научите цялата истина, заповядайте утре на нашата пресконференция, на която ще присъства и Васил Иванов. Часът и мястото ще ви съобщим допълнително.

Вярвам, че истината и свободата на словото са важни не само за нас, а и за вас.

Слави Трифонов