close
България

Панаир на науките с атрактивни експерименти събира малки и големи във „Флората“

1

С панаир на науките в Експозиционен център „Флора“ ще бъде отбелязан Денят на Амелия Еърхарт – първата жена, прелетяла сама над Атлантическия океан.

Събитието се организира от Зонта Клуб „Бургас“ и Университет за деца с подкрепата на Община Бургас.

Научният панаир ще се състои на 16 януари от 10:00 до 16:00 часа с вход свободен за всички младежи от Бургас, техните учители и семейства, както и за гостите на града.

Посетителите ще наблюдават химични експерименти, стрелба с картофено оръдие, атмосферна пушка, роботизирани системи за изпълнение на различни задачи и ще научат за тайнствата на живата природа. Ще се запознаят с възможностите на 3D моделирането и принтирането, както и с обучителни електронни платки и системи, разработени в България.

„Въоръжени“ с изследователски дух и облечени в предпазни престилки, най-любознателните посетители ще получат забавни научни подаръци. Неотменен елемент от панаира ще бъдат гърмежите, огънят и доброто настроение.

Панаирът е част от програмата на Дните на STE(A)M науките в Бургас от 15 до 16 януари, която включва също научни работилници за ученици.

Община Бургас и организаторите – Зонта клуб „Бургас“ и Университет за деца, следват обща визия за бъдещото високотехнологично развитие на България и си сътрудничат за създаване на благоприятна социална и материална среда за разгръщането на потенциала на младите поколения в града и страната.

Панаирът ще се проведе с вход свободен при спазване на въведените противоепидемични мерки.

За контакт: тел. 0896 60 73 01 (Румяна Гюркан – президент на Зонта клуб „Бургас“), тел. 0876 81 41 71 (Явор Киряков – управител на Университет за деца).