close
България

Панорама на образованието се провежда в Сливен

DSC_5500

Панорама на образованието започна в Сливен. Тя се организира от Регионално управление на образованието, Община Сливен и Център за кариерно ориентиране. Целта на Панорамата е да подпомогне ориентацията на завършващите  и да ги информира за предлаганите възможности за обучение по профили и специалности от професии.

Събитието се провежда в зала „Май“ в сградата на Общината и в него участват 14 учебни заведения. Представят се сливенските профилирани и професионални гимназии, както и средните училища, които ще извършват прием след 7 и 8 клас през учебната 2017/2018 г. Във форума участват и Инженерно – педагогическият филиал на Техническия университет – София и Филиалът на Медицинския университет „Проф. д-р Параскев Стоянов“ – Варна.

Кметът Стефан Радев откри Панорамата на образованието и отбеляза, че в Сливен има много добре подготвени и мотивирани преподаватели. Той смята, че форумът ще помогне и на родители, и на ученици да направят най-добрия  избор за училище или висше учебно заведение. „Тези решения са наистина много важни за бъдещето и просперитета и на нашия град, и на всяко дете“, каза той.

Началникът на Регионалното управление на образованието д-р Бисерка Михалева също приветства присъстващите и изрази задоволство от възможността и тази година завършващите да направят информиран избор. „Надявам се всеки да хареса своето училище и да продължи своята мечта – мечтата в живота“, каза д-р Михалева.

След откриването на събитието кратка програма с песни и танци представиха мажоретният състав при Основно училище „Елисавета Багряна“, с ръководител Али Мехмедов,  вокална група към СУ „Константин Константинов“, с ръководител Невена Николова, и сливенските гимнастички – финалисти в предаването „България търси талант“, с треньор Виолета Бинева.
Панорамата на образованието ще продължи и утре, до 14 часа.