close
България

Парите за кръговото на Розова градина са преведени по сметките на Община Сливен

krygowo rozova gradina

Парите, отпуснати от правителството за изграждане на кръгово кръстовище на Розова градина в Сливен и за инвестиции по селата, от вчера са преведени по сметките на Общината. Това стана ясно от пресконференция на общинското ръководство по повод една година управление. Сумата е в размер на четири милиона лева. Три от тях са за кръговото кръстовище, а останалия един милион – за населените места.

„Предстои през следващата година да изградим обекта на Розова градина и да решим сериозния проблем с организацията на движението в този район“, каза кметът Стефан Радев. Той се надява подкрепата на държавата за общината да продължи, въпреки промяната в политическата обстановка в страната.

Кметът подчерта, че преди една година си е поставил за цел да не се оставят незавършени обекти, в които са вложени сериозни финансови ресурси и незавършеното строителство е голяма загуба за общината. Сред най-важните довършени обекти за една година управление е рехабилитацията на първия воден цикъл. В началото на мандата е получено писмо от Управляващия орган, че общината трябва да върне получените 22 милиона лева по програмата за околна среда. След отпускане на 1,5 милиона лева от държавата дейностите са извършени и вторият етап на водния цикъл е пуснат в експлоатация. „Направихме така, както бяхме обещали, за да не плащат гражданите на Сливен“, каза Стефан Радев.

Той информира, че е завършено и проточилото се разширение на гробищния парк, както и рекултивацията на депото за битови отпадъци в Сотиря.

Кметът подчерта, че макар и с малко, се работи за увеличаване на уличната инфраструктура и осветлението, за което гражданите настояват най-много. „Искам да е така, че хората да чувстват, че нещо се променя за добро, макар и стъпките да са малки“, допълни Стефан Радев.

По отношение на инфраструктурата за бизнес – работи се по обекта за улицата пред фирма „Миролио“. Предвижда се да бъде направена и още една улица в Индустриална зона, за която е осигурено финансиране.

Приключи и ремонтът на зала „Сливен“. Предстоят процедури по приемането на обекта.

Приоритет за общинското ръководство е и работата по Националната програма за енергийна ефективност.

„Много се надавам тази програма да продължи с годините, както беше досега, защото хората я приемат много добре. До края на следващата година и ние да имаме санирани блокове“, каза още кметът на Сливен.