close
България

Пенсионер от Котел плати откуп за петела си

petel

Пенсионер от Котел бе принуден на плати 25 лева откуп на крадци, за да му върнат любимия петел. Историята предизвика буря от коментари в социалните мрежи, а много хора се отзоваха и са готови да платят откупа на възрастния мъж, съобщи bTV.

Той е на 92 години и живее сам. Синът му загива при катастрофа на 28 години, а по-късно губи и съпругата си. Твърди, че преди дни, когато излиза до магазина да купи храна, петелът изчезва, а след това му поискали откуп за него.

Коста Каранашев – кмет на Котел, обясни, че дядо Петър е добре познат в града – един възрастен добър човек. „Имало е инцидент с тази птица, но точно какво се е случило, не мога да кажа. Има и друга версия – че всъщност петелът е избягал и той е дал пари на хора, които са му помогнали да го хване. Дал е парите като награда, че са му помогнали да го върне от съседен близък двор. Предстои да се изясни каква е била ситуацията, полицията работи по случая“, обясни кметът.

Дядо Петър разказа, че бил излязъл из града. Чужди хора дошли и отворили пътната врата, а петелът, който се разхождал свободен, излязъл от двора. Тръгнал по улицата и след това се скрил в буренаци на 100 м от къщата. Трима души дошли при възрастния мъж и му предложили да го намерят и да го върнат. На другия ден го донесли на дядо Петър, но поискали пари.

Възрастният мъж е обиран и друг път, вземали са му пари и вещи от дома.