close
България

Петима загинаха при верижна катастрофа в Пазарджишко

katastrofa1

Петима души загинаха при тежка катастрофа, която стана в района на Пазарджик тази сутрин около 7.00 ч. Сблъскали са се три микробуса и два автомобила. Катастрофата е станала на надлеза между пазарджишките села Звъничево и Братаница. Най-вероятната причина за тежкия инцидент е гъстата мъгла в района и заледен участък NOVA.

Четирима души са загинали на място, а една жена по-късно в пазарджишката болница. Тя е откарана там в изключително тежко състояние. Двама от загиналите са пътували в една от колите, а другите трима – в един от микробусите. Още двама души са пострадали.

Надлезът е от републиканската пътна мрежа и за него отговаря АПИ. Отговорност ще се търси и от частна фирма.

В района са станали още три катастрофи с общо шест автомобила, при които няма сериозно ранени. Временно е ограничено движението в участъка Звъничево-Вaрвара, съобщиха от АПИ. Обходният маршрут е по пътя с.Вaрвара – Септемврийски ханчета.

Движението по автомагистрала „Тракия” е интензивно. В района на Пазарджик, Пловдив и Стара Загора има гъста мъгла. Видимостта е намалена. Очаква се за празниците от там да преминат над 70 000 превозни средства. Призивът е да се шофира внимателно. Има ограничение на скоростта в два участъка на магистралата – до 90 км/ч в района на 45-ия и 53-ия километър, както и в участъка между Чирпан и Стара Загора.