close
LifeStyle

Пет вида чай против бръчки

chai

Красивата кожа изисква много грижи. Да я запазим млада, свежа и стегната не е лесна задача. Храната, която поглъщаме има огромно значение за вида на кожата и предпазването ѝ от поява на ранни бръчки и фини линии.

Начинът на живот също е от значение, както и това дали сме подложени на стрес и дали злоупотребяваме с тютюнопушенето, кофеина и алкохола.

Добрата новина е, че можете да помогнете на кожата си да сияе още повече като пиете редовно следните чайове, предложени от екипът на az-jenata.bg:

Чай от маточина

Чаят от маточина е изключително полезен при мазна кожа, защото потиска свръхсекрецията на себум. Това намалява образуването и насъбирането на вредни бактерии, предизвикващи възпаления и стареене. Добре е чаят от маточина да се пие 2-3 пъти седмично за най-добри резултати.

Чай от коприва

Чаят от коприва е много богат на антиоксиданти. Минералите в копривата също така спомагат за изглаждането на тена и поддържането на гладкия ѝ вид.

Чай от лайка

Лайката има много полезни за кожата свойства. Тя запазва красивия ѝ и млад вид като изравнява тена и подобрява тургора на клетките. Чаят от лайка има силни противовъзпалителни свойства, които подобряват работата на клетките и извеждат токсините от тях.

Чай от глухарче

В глухарчетата се съдържат силни антиоксиданти, които се борят със свободните радикали. Те са основните виновници за стареенето на кожата и появата на бръчки. За да предпазите кожата си от тези щети, пийте чай от глухарче всеки ден. Той ще направи кожата ви опъната, млада и бляскава.

Чай от мента

Ментата има многобройни полезни влияния за организма. Прекрасното ѝ въздействие върху кожата също се цени високо. Тя е и част от много козметични продукти против бръчки поради тази причина. Освен тези продукти е важно да подпомогнете подмладяването на кожата си отвътре. Пийте чай от мента всеки ден. Той има благоприятно въздействие върху кожата, премахва токсините и мъртвите клетки. Това стимулира растежа на нови и свежи клетки.