close
България

Пет катастрофи през уикенда в Бургаско

lineika

Пет катастрофи са станали през уикенда в Бургаско, съобщават от полицията.

На 15.09.т.г. около 07.30 ч. на пътната отсечка от с. Руен в посока КПП – Руен, по неустановени до момента причини, самостоятелно катастрофира л.а. „Пежо Партнер”, с бургаска регистрация, управляван от 18- годишната А.А. от с. Руен, която е качена в линейка за отвеждане в УМБАЛ – Бургас в тежко състояние. По пътя за болницата момичето починало.

На 15.09.т.г. около 11.30 ч. на ул. „Хаджи Димитър” № 12 в бургаския квартал „Банево”, л.а. „Рено Лагуна”, с бургаска регистрация, управляван от 62- годишния Н.Д. от Бургас, поради движение с несъобразена скорост при приближаване на дете, намиращо се в близост до пътното платно, допуска ПТП с 4- годишния П.П. от Бургас, който е отведен в УМБАЛ „Дева Мария”, прегледан и освободен за домашно лечение с охлузни рани на двата крака в областта на колената, без опасност за живота.

На 15.09.т.г. около 18.30 ч. на пътя Несебър – с. Оризаре, водачът на л.а. „Мазда Примаци”, с бургаска регистрация – Д.К., 64 -годишен от с. Оризаре, излизайки от земен път, отнема предимството и допуска ПТП с правомерно движещия се л.а. „Фолксваген Пасат”, с бургаска регистрация, управляван от 35- годишния А.Г. от Поморие.

От ПТП пострадали водачът на л.а. „Фолксваген” – А.Г. / получил нараняване на десния крак, не е приет в болница/ и неговия спътник – С.А., 44 годишен от с. Черно море / получил фрактура на дясната ръка, настанен за лечение в  УМБАЛ – Бургас/.

На 16.09.т.г. около 02.30 ч. на разклона за вилна зона «Росен», до автобусната спирка, поради загуба на контрол, самостоятелно катастрофира, падайки на пътното платно, мотоциклет «Кавазаки», с бургаска регистрация, управляван от 22- годишния Б.М. от Бургас / неправоспособен водач/, който с контузия на лявото коляно, без опасност за живота, е прегледан и освободен за домашно лечение.

На 16.09.т.г. около 20.06 ч. на пътя Каблешково – Бургас, на 140 м. преди отбивката за фабрика «Геотон – Бетонови изделия», водачът на л.а. «Форд Мондео», със софийска регистрация – Н.Д., 49- годишен от Бургас, навлиза в лентата за насрещно движение, където блъска последователно л.а. «Фолксваген Бора», с бургаска регистрация, управляван от 35 годишния Н.К. от Бургас и л.а. «Митцубиши Паджеро», с бургаска регистрация, управляван от 56- годишния К.В. от Бургас.

От ПТП пострадал водачът на л.а. «Фолксваген Бора» Н.К., който с контузия на гръдния кош, без опасност за живота, е прегледан в УМБАЛ – Бургас и освободен за домашно лечение.