close
LifeStyle

Пет храни за здраво сърце

zelenchuci

Сърцето е най-важният мускул в нашето тяло. То ни поддържа живи и трябва да се грижим за него. То се влияе от всичко, което правим – начина ни на живот, с какво се храним, движим ли се достатъчни, стресирани ли сме.

Ето 5 храни, които трябва да добавите в диетата си, ако искате да имате здраво сърце, което си върши работата правилно.

Овесени ядки

Те са богати на витамини Б и Е, които подпомагат дейността на сърцето ви. Те са богати и на фибри, които също подпомагат работата на сърцето ви. Според изследване на университета в Ню Йорк показва, че яденето на овесена каша намалява вероятността от сърдечни проблеми с до 30%.

Бобови растения

Бобовите растения са богати на полезни мазнини, които подпомагат сърцето ви. Също така те са богати на протеини и намаляват нивото на холестерол. Докторите съветват хората да се хранят поне 3 пъти с бобови растения, за да подобрят работата на сърцето си.

Ядки

Както знаете, ядките са богати на омега-3 мазнини, които помагат на сърцето ви. Те намаляват и нивото на стрес и холестерол, което прави ядките перфектната храна за здраво сърце. Освен това има фибри, витамин Е и магнезий.

Риба

Рибата е най-полезната храна за сърцето. Тя ви зарежда с протеини и омега-3 мазнини, 2 съставки, които са от изключителна важност за сърцето ви. Според кардио лекарите, трябва да приемате 2 пъти седмично риба, ако искате да заздравите сърцето ви.

Зеленчуци

Те са богати на фибри и различни витамини, които също подпомагат дейността на сърцето. За това трябва да приемате всеки ден различни зеленчуци.