close
България

Пианистката Мартина Табаков ще подари специален концерт на Бургас

43

След като се завърна от записи в Италия за нов албум към лейбъла “OnClassical”, на 28-ми октомври от 19:00 Мартина Табакова ще изнесе рецитал в Културен център „Морско казино“, зала „Петя Дубарова“.

Водещ на събитието ще бъде популярният изпълнител Костадин Георгиев-Калки.

Програмата е интересна – със съвременни творби от българската композиторка, която живее в Люксембург – Албена Врачанска, 90-годишната София Губайдулина, ОливиеМесиен и Георг Лигети.

Любопитното е,че една от пиесите от „Музика ричерката” на унгарския композитор Георг Лигети, публиката добре познава от филма на Стенли Кубрик„Широко затворени очи”. Френският автор ОливиеМесиен пък, освен като композитор, е бил и известен орнитолог и е записал над 200 вида птици.

В концерта ще бъде изпълнено „Испанско каменарче”,в което Мартина Табакова ще претвори на пианото звуците на различни животни.

Програмата бе успешно представена тази година на престижния международен фестивал „Софийски музикални седмици” и бе номинирана за събитие на месец юни на предаването „Вечната музика” по Българската национална телевизия.

Концертът в Бургас на 28 -ми октомври е с ВХОД СВОБОДЕН и се реализира с подкрепата на Министерството на културата.