close
България

Пиротехника е гърмяла по време на пожара в складовете на жандармерията в Бургас

1

Димки и сигнални ракети, конфискувани от футболни хулигани, са се възпламенили по време на пожара в складовете на жандармерията в Бургас. Това сочат данни от първоначалния оглед на мястото на инцидента, съобщава „Дарик“.

Базата избухна в пламъци в събота следобед и за кратко огнената стихия унищожи 700 кв.м площ, а серия от гърмежи стресна обитателите на жилищните блокове, които се намират на метри от поделението.

От МВР успокоиха, че в складовете няма боеприпаси. Оказа се, че е пламнала пиротехника, иззета по време на футболни мачове, които жандармеристите охраняват. Тя е била оставена за съхранение в едно от помещенията в склада, какво обаче е точното ѝ количество към момента не може да се каже.

Взети са незабавни мерки за овладяването на ситуацията, а пожарът е бил потушен с водни струи и пяна. Бързата реакция на огнеборците предотвратила още по-сериозни поражения от стихията. Въпреки, че сградата е с дървен гредоред, който е улеснил разрастването на пламъците, са спасени близо 40 процента от складовите площи. Помещенията за обучение и специализирани зали, нямат никакви щети, разказаха специалисти.

По случая вече е образувано досъдебно производство. Очаква се заключението на специалистите, на които е възложена пожаротехническата експертиза. Предстоят и разпити на всички, ползвали помещенията. Причината за инцидента се изяснява.