close
Спорт

“Писта Бургас” – 2018 събра рекорден брой пилоти

pista burgas

Автомобилното състезание „Писта Бургас“ продължава да набира популярност, като в 16-то му издание се включиха рекорден брой участници. Това се дължи на добрата организация и условията, които Бургас предлага, заявиха организаторите.

Пилотите започнаха битката още в събота, когато се проведоха тренировките за място в стартовата решетка.

Официалният старт на надпреварата бе даден в неделя в 10:30 часа. Хиляди фенове на моторните спортове се събраха край трасето, за да наблюдават състезанието, което е и първи кръг от Националния шампионат по автомобилизъм на затворен маршрут. На церемонията по откриването на рали „Писта Бургас“ присъстваха представители на Българската федерация по автомобилен спорт, кметът на Бургас Димитър Николов, зам.-кметът д-р Лорис Мануелян.

„Тази година в рали състезанието участват 74 състезатели – с 30 процента повече в сравнение с миналогодишната надпревара. Това показва, че „Писта Бургас“ става все по-популярно и търсено състезание както сред автомобилистите, така и сред публиката в града. Пожелавам успех на всички, нека най-добрият победи“, каза преди старта Димитър Николов.

Тази година за състезателно трасе бяха избрани ул. „Крайезерна“ и пътен възел „Запад“. „Писта Бургас“ се организира от Българската федерация по автомобилен спорт и клуб Вромос – Бургас  със съдействието на Община Бургас и Пътна полиция.