close
България

Пияни и дрогирани водачи хванати зад волана в Бургаско

kat

На 02.03.т.г. около 20.30 ч. в близост до бензиностанция „Шел” в ж.к. „Меден Рудник”, служители от Четвърто Районно управление – Бургас спрели за проверка лек автомобил „Фолксваген Голф”, с бургаска регистрация, управляван от 21-годишния А.Ж. от Бургас, като констатирали, че същият шофира след употреба на наркотични вещества / амфетамин и канабис/. А.Ж. е задържан за срок до 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 02.03.т.г. около 22.30 ч. в района срещу бл. 55 вх. 9 в ж.к. „Славейков”, служители от Второ Районно управление – Бургас спрели за проверка лек автомобил „Фиат Пунто”, с пловдивска регистрация, управляван от 26-годишния В.В. от с. Светлина, общ. Средец, като констатирали, че същият шофира след употреба на наркотични вещества / амфетамин и метамфетамин/. По случая е образувано бързо полицейско производство. В купето на автомобила е открит плик със суха зелена тревна маса / канабис/, за който пътуващия във „Фиата” – Д.К., 22 годишен от Бургас, заявил, че е негов. Срещу Д.К. е образувано бързо полицейско производство.

На 03.03.т.г. в Районно управление – Руен е образувано бързо полицейско производство срещу 20-годишния Ю.Ю. от с. Планиница, общ. Руен за това, че около 22.30 ч. на 02.03.т.г. на изхода на с. Рупча към с. Планиница, общ. Руен е спрян от полицейски служители, който констатирали, че Ю.Ю. шофира л.а. «Опел Астра», с бургаска регистрация, след употреба на наркотични вещества / канабис/.

На 04.03.т.г. около 15.15 ч. в с. Момина църква, общ. Средец, служители от Районно управление – Средец спрели за проверка лек автомобил «Форд Фиеста», с бургаска регистрация, управляван от 34- годишния Х.М. от същото село, като констатирали, че същият шофира след употреба на алкохол с концентрация – 2.14 промила. Х.М. е задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 04.03.т.г. около 21.54 ч. в с. Равадиново, общ. Созопол, служители от Районно управление – Созопол спрели за проверка л.а. «БМВ 316», с плевенска регистрация, управялван от 22-годишния А.М. от Тръстеник, обл. Плевен, като констатирали, че същият шофира след употреба на алкохол с концентрация – 1,43 промила. По случая е образувано бързо полицейско производство.