close
България

Пияни и дрогирани шофьори заловиха при полицейска акция в Сливенско

kat

В хода на операция по линия на ROADPOL екипи на ОДМВР-Сливен са установили водачи на МПС, употребили алкохол и наркотични вещества. За времето от 21 до 24 юни на територията на РУ-Сливен са извършени множество проверки на водачи на моторни превозни средства с акцент употреба на алкохол, наркотици и други упойващи вещества. Двама водачи са хванати да управляват след употреба на алкохол над допустимото и трима след употреба на наркотични вещества.

57-годишен мъж от град Сливен, водач на лек автомобил „Опел Зафира“, е установен да управлява с алкохол над 1,2 промила при проверка на 21 юни, в 07,39 часа, на бул. „Цар Симеон“ в град Сливен. Водачът е задържан за 24 часа. Образувано е бързо производство.

На 24 юни, в 02,35 часа, на път І-6, в района на кръстовище „Петолъчка“ е извършена проверка на 41-годишен жител на град Ямбол, водач на лек автомобил „Рено“. Пробата за употреба на алкохол е показала положителна проба над 1,2 промила. Водачът е задържан за 24 часа. Образувано е бързо производство.

18-годишен водач на лек автомобил „Хонда“ е хванат да управлява след употреба на наркотични вещества. Проверката е извършена на 21 юни, в 01,45 часа, в село Желю войвода. Водачът е от село Кабиле, обл. Ямбол, задържан е за 24 часа. Образувано е досъдебно производство.

27-годишен мъж от град Сливен, водач на лак автомобил „Мерцедес“ е хванат да управлява след употреба на наркотични вещества. Проверката е извършена на 24 юни, в 10,15 часа, на ул. „Асенова“ в град Сливен. Пробата за употреба на наркотични вещества е показала положителен резултат. Водачът е задържан за 24 часа. Образувано е досъдебно производство.

42-годишен мъж от град Сливен, водач на лак автомобил „Ситроен“, е хванат да управлява след употреба на наркотични вещества. Проверката е извършена на 23 юни, в 20,40 часа, на бул. „Янко Сакъзов“ в град Сливен. Пробата за употреба на наркотични вещества е показала положителен резултат. Водачът е задържан за 24 часа. Образувано е досъдебно производство.