close
България

Пиян бургазлия катастрофира след гонка с полицията

policiq

На 19.05.т.г. около 19.40 ч. в Четвърто Районно управление – Бургас е получено съобщение за мъж в нетрезво състояние, създаващ проблеми в заведение в центъра на с. Черни връх, общ. Камено.

Установено е, че мъжът се придвижвал с лек автомобил «Опел Астра», с ямболска регистрация, като при влизане в с. Черни връх, полицаите забелязали в насрещното движение въпросния автомобил. Подадени са светлинен и звуков сигнал с цел спиране и проверка, но водачът на «Опел»-а увеличил скоростта си и на кръстовището на улиците «Първа» и «Единадесета», катастрофирал самостоятелно, удряйки се в куп от бетонни блокчета.

Полицейските служители спрели зад самокатастрофиралия автомобил, като разпоредили на водача да изгаси двигателя. Същият не се подчинил, включил на заден ход и ударил служебния автомобил, нанасяйки щети по задната дясна врата и десния праг.

Водачът на «Опел»-а е задържан, като е установено, че това е криминално проявения В.И., 55-годишен от Бургас / неправоспособен водач с отнета шофьорска книжка. В.И. отказал да бъде изпробван за употреба на алкохол.

Съставени са му два акта по Закона за движение по пътищата и и задържан за срок до 24 часа. Работата по случая продължава от служители на Четвърто Районно управление – Бургас.