close
България

Пиян и двама без книжки са хванати да шофират през уикенда в Сливенско

kat

Двама неправоспособни водачи и водач с алкохол над 1,2 промила са установени през почивните дни на територията на РУ-Сливен.

На 17 март, около 21,15 часа в село Самуилово е спрян за проверка лек автомобил “Фолксваген Пасат”, управляван от 29-годишния Д.Л. от град Стара Загора. Водачът е неправоспособен, като вече има наложено административно наказание за същото нарушение. Срещу нето е образувано досъдебно производство.

На 19 март, в 04,00 часа, на ул.”Карандила” в град Сливен е извършена проверка на лек автомобил “Ситроен”, управляван от Г.Ф.(28г.). Пробата за употреба на алкохол на водача е показала наличие на алкохол 1,26 промила. Срещу Г.Ф. е образувано бързо производство.

В РУ-Нова Загора е образувано бързо производство срещу неправоспособен водач, който е установен да управлява МПС, в едногодишен срок от наложеното му наказание по административен ред за  същото нарушение. 18-годишният М.А. от град Нова Загора е  управлявал лек автомобил “БМВ”. Той е спрян  за проверка на 19 март на ул.”Преображенска” в град Нова Загора.