close
България

Пиян шофьор блъсна и уби 33-годишен велосипедист в Приморско

policiq

На 03.12.т.г. около 12.20 ч. на ул. «Трети март» в Приморско, на около 30 м. след кръстовището с ул. «Азине» с посока пътя Царево – Бургас, лек автомобил «Опел Омега», с пернишка регистрация, управляван от 59- годишния В.К. от София, навлиза в лентата за насрещно движение и блъска насрещно движещия се велосипедист – Е.Д., 33- годишен от Приморско.

След катастрофата водачът на автомобила напуска местопроизшествието с цел да се укрие, като е установен допълнително в двора на почивна база «Родни простори» / В.К. е тестван в 14.17 ч. с дрегер за употреба на алкохол, като апарата отчел – 2.22 промила – взета му е кръв за химичен анализ/.

Пострадалият велосипедист е откаран в УМБАЛ – Бургас, където малко по-късно починал.

Екип на отдел «Криминална полиция» към ОДМВР – Бургас извършил оглед на мястото на катастрофата, на автомобила «Опел Омега», извършено е претърсване и изземване в почивна база «Родни простори», иззети са видеозаписи, веществени доказателства, установени и разпитани са свидетели.

Работата по случая се продължава от служители на Районно управление – Приморско и отдел отдел «Криминална полиция» към ОДМВР – Бургас.