close
България

Пиян шофьор укривал наркотици под регистрационната табела на автомобила си

полиция-policiq

На 26.07.т.г. около 19.30 ч. служители от бургаската жандармерия, пътуващи със служебен автомобил за Несебър, непосредствено след кръговото кръстовище на изхода на Бургас, са изпреварени от дясната страна и засечени от лек автомобил „Мерцедес CLS 63”, с бургаска регистрация, като констатирали, че водачът му шофира рисково, създавайки предпоставки за ПТП.

Автомобилът е спрян на около 100 м. от разклона за Каблешково посредством използване на звуков и светлинен сигнал, като е установена самоличността на водача – това е : 34- годишният А.И. от Бургас, който шофирал след употреба на алкохол с концентрация – 1,03 промила.

На водачът е съставен акт, като са свалени регистрационните табели на „Мерцедеса”. При демонтажа на задната регистрационна табела, под табелата са открити две полиетиленови пликчета, съдържащо едното – жълто кристалообразно вещество / метамфетамин/, а второто – бяло прахообразно вещество, чийто точен състав е в процес на изясняване. А.И. е тестван за употреба на наркотични вещества, ката апарата отчел положителен резултат за употреба на кокаин и метаамфетамин.

Задържан е за срок до 24 часа със заповед за задържане.

По случая е образувано бързо полицейско производство.