close
България

Пиян ямболия заби юмрук на полицай

policiq

На 08.05.т.г. около 04.45 ч. в Четвърто Районно управление – Бургас е доведен криминално проявения Д.К., 37 годишен от Ямбол, който два часа по-рано шофирал рисково лек автомобил „БМВ“, с бургаска регистрация, криволичейки по платното за движение в пътната отсечка от кръговото кръстовище на бул. „Стефан Стамболов“ в посока кръговото кръстовище край сградата на сектор „Пътна полиция“ – Бургас.

При подадените звуков и светлинни сигнали, автомобила навлязъл по ул. „Крайезерна“, като е спрян от полицейски служители в крайната дясна лента на бул. „Тодор Александров“ в посока к-с „Меден Рудник“. Полицаите забелязали, че водачът на автомобила силно миришел на алкохол и залитал, докато слизал от „БМВ“-то. Д.К. отказал да бъде тестван за употреба на алкохол, за което му е съставен акт по Закона за движение по пътищата. Междувременно ямболията се качил в автомобила си и потеглил в посока к-с „Меден Рудник“, като отново е спрян непосредствено до пътен възел „Юг“.

Докато единия от служители на „Пътна полиция“ съставял акт на Д.К., а другия бил наведен пред „БМВ“-то за да свали регистрационните му номера, ямболията взел ключовете на автомобила, оставени на предната дясна седалка и ги поставил в контакта с цел да стартира двигателя.

Единият от двамата полицаи от Четвърто Районно управление – Бургас, намиращи се в близост, му разпоредил да преустанови действията си, като пресегнал за да изключи запаления двигател – в този момент Д.К. му нанесъл удар с юмрук в областта на лявата скула, което наложило за задържането на ямболията да бъдат използвани физическа сила и помощни средства / белезници/.

По случая е образувано досъдебно производство.