close
България

Пламен Даскалов е тазгодишният носител на наградата „Добри Желязков”

obtshina-sliven

Наградата на община Сливен за стопанска инициатива „Добри Желязков” за 2017 г. се присъжда на управителя на „ХЛ-Топмикс“ ООД Пламен Даскалов. Негови съдружници са Йенс Рейман и Стефан Колев.

HL-TopMix е сред най-успешните предприятия за производство на комбинирани фуражи в България. Повече от четиринадесет години компанията произвежда фуражи за всички видове и категории животни.

Компанията разполага с нова и иновативна производствена база. Производствената линия е проектирана и доставена от световния пазарен лидер Buhler. Новите технологии и компетенциите на екипа на фирмата позволяват производството на качествени и иновативни продукти с възможност за индивидуален подход към нуждите на всеки клиент.

През август 2014 г. водещият производител и доставчик на специализирани храни за животни в Европа – HL Hamburger Leistungsfutter GmbH – става партньор на „Топ Микс“, като закупува 40 процента от него. Сделката става факт след дългогодишно сътрудничество между двете компании. След финализирането на сделката компанията се преименува на „HL – TopMix“.

Партньорството между HL Hamburger Leistungsfutter и “Топ Микс” предвижда изграждането на нова технологична линия за производство на специализирани храни и добавки от продуктовата гама на HL Hamburger Leistungsfutter в завода в Калояново, навлизане на външни пазари и удвояване на реализираната продукция през следващите 18-24 месеца.

Всички произвеждани продукти са в съответствие с изискванията на националните и европейските регламенти. Във фуражния завод е внедрена система за управление на безопасност на храните в съответствие със стандарт ISO 22000:2005.

HL-TopMix предлага широка гама от продукти за различни видове и категории животни. Клиентите на фирмата имат възможността да изберат фураж, който да осигури най-добрите резултати за тяхната ферма или стопанство. Продуктите им са създадени да отговорят на нуждите на животните през всеки един етап от тяхното развитие, за да бъдат постигнати желаните резултати.