close
България

Победителите в конкурса на EVN България за макет „Екоград“ посетиха модерната когенерация на дружеството

EVN_uchenici

Спечелилото първо място училище ще бъде наградено от EVN България със спортна площадка в двора на училището

На 5 юни 2018 г. победителите в детския конкурс на EVN България за изработване на макет, посветен на тема „Екологичен град“, посетиха модерната централа на EVN Топлофикация в Пловдив. Конкурсът е част от дългосрочната инициатива на дружеството за обучения в училищата „Часът на Иви и Енчо. Занимателни обучения за енергия и екология“.

Общо 75 деца и техните преподаватели от 3 училища, класирани на първите места в конкурса на EVN България, получиха възможност да посетят съоръжения на EVN Топлофикация в Пловдив. Децата са от ОУ „Христо Ботев“ с. Енина (общ. Казанлък), СОУ „Железник“ гр. Стара Загора и НУ „Димитър Благоев“ гр. Стара Загора.

Посещението включваше обиколка на територията на EVN Топлофикация при спазване на мерките за безопасност. Децата имаха възможност да се запознаят от безопасна дистанция с различните енергийни съоръжения.

Визитата включваше и детско парти с подаръци и различни игри на екологична тематика. В рамките на посещението децата представиха изработените от тях макети на тема „Екоград“. Всяко дете беше отличено индивидуално с медал и сертификат за завършено обучение по енергийна ефективност и екология. Класираните на I-во място ученици от ОУ „Хр. Ботев“ в с. Енина, общ. Казанлък ще получат голямата награда – спортна площадка в двора на училището.

През учебната 2017/18 г. EVN България осъществява за 9-та поредна година обучение на ученици от 2-ри, 3-ти и 4-ти клас в разумно използване на енергийните ресурси и опазване на природата.

Повече информация за инициативата на EVN България „Часът на Иви и Енчо. Занимателни обучения за енергия и екология“:
https://www.facebook.com/EvyEncho/ , както и на:
https://www.evn.bg/Otgovornost/Ivi_Encho.aspx