close
Спорт

Подготвят трасето за планинско “ Българка“

planinsko-bylgarka

Над 40 пилоти са подали заявки за участие в третия кръг от националния планински шампионат „Българка 2017”.Състезанието е този уикенд в Сливен, а откриването му е на 3 юни, събота в 12 часа на площад „Хаджи Димитър” , а от 8,30 часа започва техническият преглед. В 14 часа в събота стартира първия от трите тренировъчни манша, а първият състезателен манш е в неделя в 10,30 часа.
Списъкът на заявените се води от победителите от първия и втори планински шампионати  Христо Манолов (Mitsubishi Lancer) и Илия Царски (Mitsubishi Lancer Evo IX). Организатори на спортната надпревара са АСК „Булсим” Сливен, БФАС и община Сливен. Домакините ще бъдат представени от 8 пилота, съобщи за Дарик шефът на „Булсим” Стефан Чолаков.

В момента организаторите, пилоти от  АСК Дианел Рейсинг и АСК „Булсим”  и доброволци почистват трасето. Трасето е с дължина 4,2 км и ще се преминава в три манша. Денивелацията на трасето е 6,%.

За безопасността на пилотите и зрителите ще се грижат 35 маршали, 1 реаномобил, пожарна и автомобил на пътна помощ. /dariknews.bg