close
България

Подозират инсценировка при обира на инкасо автомобил в София

inkaso-krajba-btv

Разследващите подозират инсценировка при нападението над инкасо автомобил в София, съобщава bTV. Крадците са прибрали близо 300 000 лева.

Приблизително още толкова обаче са останали в касата. При превозването на парите охранителите са направили серия нарушения на правилата за безопасност, твърдят от полицията.

Серия факти подкрепят версията за инсценировка. Микробусът не е разбиван, шофьорът няма и драскотина, а обирджиите са били без оръжие. Накарали са го да ги докара до столичния квартал „Полигона“, вързали са го, запушили са му устата и са избягали между блоковете с един сак пари. Най-странното е, че в микробуса е имало 700 хиляди лева, а те са взели по-малко от половината от тях.

Снощи инкасо колата паркира пред столичен търговски център. Напук на правилата спира в локалното, а не на паркинга. И докато инкасаторът прибира оборота от магазините, двама маскирани се вмъкват при шофьора Заплашили са го само устно, не са употребили агресия.

Няма данни към момента за оръжие. Незнайно защо вратите са били отключени, а шофьорът – изключително послушен.

Полицията продължава да търси нападателите. Похитеният микробус беше преместен на паркинга на охранителната фирма, а полицейските огледи продължиха през целия ден. От охранителната фирма до момента няма коментар за нападението.

Експерти в бранша определят като недопустими пропуските на охраната на инкасото. От полицията твърдят, че само преди две седмици са предупредили фирмата да затегне контрола.