close
България

Подписка в Бургас срещу нудизма и монокините по плажовете

plaj

Над 400 души са се подписали в подкрепа на гражданска инициатива против нудизма и монокините на бургаския плаж. В нея се настоява Община Бургас да ограничи голотата на хората по ивиците и да се направи нудистки плаж.

Градският плаж е обществено място и публичната демонстрация на голота без бански костюми или по монокини, особено в присъствието на деца и подрастващи наблизо е грубо погазване на добрите нрави и етични норми, присъщи за мнозинството почиващи, казват организаторите.

Исканията им са за поставяне на табели по плажните ивици и на алеите, които на указват, че това е забранено. Както и да се определят санкции за хората без бански. Голотата вреди на възпитанието на децата, смятат инициаторите.

Нели Тончева твърди, че излагането по монокини също крие опасности. „Жените стават сексуален обект. Тези, които искат да бъдат гледани, срещат групата хора, които обичат да ги гледат. Да, красиви са жените по монокини. Точно затова жените трябва да направят своя избор, кое е по-важно – да нямат презрамки на раменете и да не разпалват сексуалните фантазии на хора с девиантно поведение…“, споделя още Тончева пред БНР.

Да се регламентира зона за нудисти, отдалечена от градския плаж, предлагат още организаторите.