close
България

Пожари в Сливен и Нова Загора

ogyn-pojar

На 7 октомври е възникнал пожар в лек автомобил „Мерцедес“, паркиран в гаражно помещение в жилищен блок на улица „Радой Ралин“ в град Сливен. Сигналът е получен в 14,52 часа, произшествието е ликвидирано в 15,50 часа от дежурен екип на РСПБЗН-Сливен. Автомобилът е унищожен. При гасенето е пострадал служител на дежурната смяна на РСПБЗН-Сливен, който е получил счупване на китка. От произшествието са причинени щети по паркиран в съседство лек автомобил „Шкода“. Причината за пожара е процес на установяване.

На 6 октомври в 12,28 часа в РСПБЗН-Сливен е получен сигнал за запален плевник в село Голямо Чочовени, собственост на 78-годишен мъж. Унищожени са покривна конструкция 70 кв.м.,1 тон зърно и домашно имущество. Причината за пожара е употребата на отрит огън в селскостопанската постройка- бензинова горелка.

На 5 октомври, около 18,20 часа, е възникнал пожар в къща в новозагорския кв.“Шести“. Съобщението е получено в 18,30 часа, произшествието е ликвидирано в 19,20 часа от дежурна смяна на РСПБЗН-Нова Загора. Пострадали няма. Унищожена е сграда от 50 кв.м. и домашно имущество. Причината за пожара е неправилно ползване на отоплителен уред.

На 6 октомври, около 18,10 часа, е възникнал пожар в зърнокомбайн „CASE 9010“ в землище село Любенова махала. Съобщението е получено в 18,20 часа, произшествието е ликвидирано в 22,20 часа от екип на РСПБЗН-Сливен. Пострадали няма. Унищожен е комбайн и фураж слънчоглед – 3 тона. Причината за пожара е техническа неизправност във вентилаторите на комбайна.