close
България

Пожарникари спасиха 50 декара иглолиста гора край Кермен

pojar-gora

Екипи на РДПБЗН-Сливен са се отзовали на 12 сигнала за произшествия през изминалото денонощие. Осъществено е дежурство с пожарна техника в дните на фестивала с село Жеравна. Оказана е техническа помощ при пренасяне на болен от дома му в град Сливен до екип на ЦСМП. Два от сигналите са се оказали недействителни.

Сливенски пожарникари, доброволци и горски служители са спасили 50 декара иглолистна гора при пожар в стърнище край град Кермен. Сигналът е получен на 20 август в 20,45 часа. Произшествието е ликвидирано от 2 екипа на РСПБЗН-Сливен, 30 души гасаческа група от град Кермен, 6 служители от общинско горско стопанство и селскостопанска техника. Пострадали няма. Унищожени са 10 бали с фураж. Спасени са 15 бали и 50 декара иглолистна гора. Причината за пожара е небрежност при боравене с открит огън – запалена суха трева в близост до стърнището.

Своевременно са ликвидирани 8 пожара, възникнали в сухи треви и отпадъци, без да причинят преки материални щети от екипи на РСПБЗН в Сливен, Нова Загора и Котел- в землищата на селата Селиминово, Дядово, Пъдарево, Пет могили, Камен , пътя между селата Биково и Омарчево и зад гробищният парк в град Нова Загора.