close
България

Пожарът край обходен път Север в Ямбол е овладян

pojar-qmbol

Сигналът за пожара е подаден в община Ямбол  в 14:06 часа от службата за пожарна безопасност и тел.112. Огънят е тръгнал от района на Рибарниците като за минути заради силния вятър пожарът се прехвърля през пътя върху дърветата от санитарна сеч, които се съхраняват в склад на общината, намиращ в района. И към момента продължават работите по окончателното загасяване на пожара.

В гасенето бяха мобилизирани екипи на службата по пожарна безопасност и защита на населението, Районно управление „Полиция“ – Ямбол, служители от Сектора за превенция и опазване на обществения ред към община Ямбол и 40 служители на общински предприятия, които прочистваха от сухи треви и храсти контактните зони на пожара, включително и в района на Обходен път Север, част от републиканската пътна мрежа. В гасенето бяха  използвани и две водоноски. Засегнати са Рибарниците и складовете на община Ямбол (бившите на ИСС).

Кметът на община Ямбол благодари на екипите на  РС ПБЗН – Ямбол и на всички, които съдействаха при гасенето на пожара и предотвратяването на още по-големи щети.

За предотвратяване на риска от нов пожар, през нощта е организирано дежурство за наблюдение на района.