close
България

Пожар унищожи жилището на семейство от Бургас

pojarnikar

На 25.12. около 20.00 ч. в Четвърто Районно управление – Бургас е получено съобщение за пожар, възникнал в апартамент, разположен на четвъртия етаж във вх. 3 на бл. 94 в ж.к. „Меден Рудник“, обитаван от 33-годишен бургазлия и 30-годишната му сестра, както и от нейните две деца на 4 и 5 години.

По данни на бургазлията огънят възникнал в детската стая по неизвестна за него причини, докато той и децата се намирали в кухнята.

От пожара се образувало силно задимяване на горните етажи в жилищния блок, при което от пушека са обгазени 46-годишен бургазлия, 52-годишна бургазлийка, обитаващата горящия апартамент 30- годишна жена и двете й деца.

На всички пострадали е оказана медицинска помощ, след което са освободени за домашно лечение.

Около 21.00 ч. пожарът е потушен, като при извършения оглед е установено, че огънят обхванал две от трите стаи, терасата и коридора. Вероятна причина за възникване на огъня е небрежност, допусната в спалнята на жилището.

От пожара е обгоряла външната част на дограмата и се напукали стъклата на терасата на апартамента на петия етаж, обитаван от 39-годишен бургазлия. Терасите на жилищата на 6-тия и 7-ми етаж също са със силно опушени дограми и прозорци.

По случая е образувано досъдебно производство.