close
България

Поздрав на кмета на община Нова Загора Николай Грозев по повод 14 октомври – Петковден – празник на Нова Загора

nikolai-grozev

Уважаеми съграждани, за мен е чест и удоволствие да Ви поздравя с 14 октомври, Петковден, деня на нашия град. Четиринадесети октомври не е само празник, той е символ. Символ на вярата, на спомена за миналото, което очертава пътя на бъдещето. Ден, който с годините се утвърди като традиция, отстоявайки духовните устои на родния ни край. Нова Загора е град, носещ в себе си многовековна история, носител на посланието, че с вяра и постоянство се постига успех и просперитет. Тук витае духът на българщината и отекват стъпките на много поколения – всяко оставило своя диря в днешния ни ден.

Днес Нова Загора е духовен и интелектуален център, средище на напредничави и будни умове, модерен и проспериращ град, запазил своята уникална атмосфера! Съхранявайки традициите, завещани ни от първостроителите, ние упорито работим за постигането на набелязаните приоритети от нашето съвремие. Уверен съм, че ще продължим да градим заедно със същия устрем новия облик на града ни, защото Нова Загора заслужава своето европейско настояще и бъдеще. Нека, по примера на нашата духовна покровителка Света Петка Българска, имаме твърдостта и вярата в извечния смисъл да творим добро и да отстояваме истината. Да й благодарим за надеждата и обичта и да бъдем достойни за тях. Нека празникът на небесната светица озари с радост и надежда всеки дом и донесе на всички здраве, успех и благополучие.

Пожелавам Ви празнично настроение с вярата, че съграденото от нас днес е това, с което ще ни помнят утре. Затова нека бъдем настойчиви и обединени в идеите си, мъдри и последователни в решенията си, защото ние изграждаме града, а той изгражда нас!