close
България

Поздрав на кмета на община Нова Загора Николай Грозев по повод 142 години от Освобождението на града

nikolai-grozev

Уважаеми новозагорци,

Позволете ми да Ви поздравя по повод 142-та-годишнина от Освобождението на нашия град! На 14 януари всяка година, ние, жителите на новозагорска община, се изправяме пред паметниците на признателността, увековечаващи подвига на героите, които отдадоха своя живот за Освобождението на Нова Загора. Припомняме си своята история с благодарност към хилядите руски, беларуски, румънски, финландски, полски и други войни, загинали в Руско-турската война, отдаваме своята почит и се поклоняме пред мъчениците на свободата.

Скъпи новозагорци,

Днес пак звучи поетът: „Българийо, за тебе те умряха“ и отново сме заедно, защото връщането към 14 януари 1878 г. не е просто дълг и отстояване на традиции, а осъзната потребност да градим бъдещето, проумели и преосмислили исторически уроци.

Обединява ни отговорността към нашия прекрасен град, носещ в себе си духа на съзиданието и новаторството. Нека да продължим да го развиваме със своя труд, талант, енергия и родолюбие, като не забравяме корените и миналото си, които с достойнство трябва да пазим и почитаме.  Пожелавам Ви здраве, добротворство, просперитет и благополучие.

Вечна слава и Поклон пред героите!