close
България

Показват винетките за 2017-а

vinetki

Днес ще бъдат представени винетните стикери за 2017 г. Министърът на регионалното развитие и благоустройството в оставка Лиляна Павлова и председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) инж. Дончо Атанасов ще покажат новите стикери.Отпечатването на винетните стикери за 2017 г. започна още през септември.

Още тогава от АПИ подчертаха, че те ще са на същите цени както и тази година.За леки автомобили те са 97 лв. за годишната, за месечната – 30 лв., а седмичната – 15 лв. Всички товарни автомобили над 3,5 т независимо от екологичността на двигателя си и категорията си плащат дневна винетка от 21 лв.

Годишните варират от 808 лв. до 1743 лв., месечните – от 80 до 174 лв. и седмичните – от 40 до 87 лв.От 1 декември започна и приема на заявления за безплатните годишни винетки, който отпускат дирекциите „Социално подпомагане“.

Правото да ги получат имат гражданите с доказана инвалидност от 50 и над 50%, както и семействата, в които се отглежда дете с трайни увреждания. Заявленията се подават в дирекциите „Социално подпомагане“ по постоянен адрес.