close
България

Показват редки породи кучета на изложба в Бургас

redki-kucheta

Бургас ще бъде домакин на 5-та специализирана изложба на кучета от пета породна група, клас „Примитиви“, с ранг САС. Тя се организира от Български киноложки клуб „Фараоново куче“ и Община Бургас, под егидата на Българската републиканска федерация по кинология.

След Пловдив, Варна и Стара Загора на 08 юли в 19.00 ч. в Бургас уважаваният международен съдия Катя Стефанова ще започне да оценява представените в ринга животни. Фараонфестът ще бъде разположен в пространството до Конната база и Фестивала на пясъчните фигури в парк „Езеро“.

В изложбата, която е част от Фестивала на пясъчните фигури на Община Бургас, ще участват и представители на единствената в света порода нелаещи кучета басенджи. Очаква се да има представители и на израелската порода – ханаан дог.

По време на събитието ще има и базар за подпомагане на бездомните животни, ще има и поставени урни, в които всеки ще може да дари според възможностите си. Поканени са да участват всички бургаски организации за защита на четириногите, а събраните средства ще бъдат предоставени на тях.