close
България

Полицаи откриха наркооранжерия в Новозагорско

marihuana-oranjeriq

Криминалисти са разкривили два случая на отглеждане на марихуана  и нарколаборатория в новозагорското село  Еленово. При спецакция на полицията в Нова Загора срещу производството и разпространението на наркотични вещества на 1 юни са извършени проверки на частни имоти в село Еленово. В стопанска постройка към дома на 70-годишна жена полицейските служители намират помещение, пригодено за отглеждане и сушене на наркотично вещество. Помещението е било оборудвано с отоплителни лампи, овлажняваща и вентилационна система. Намерени са пластмасови корита със засадени в тях общо 167 растения от рода на коноп, открита и иззета от същото помещение е суха листна маса с общо тегло половин килограм. При направен полеви тест растенията и сухата растителна маса са реагирали на марихуана.

По същото време в необитаем имот в селото полицейските служители са заловили 21-годишен мъж докато полага грижи за 10 растения от рода на конопа. Мъжът е от село Млекарево, обитавал е временно  каравана в село Еленово. Направил е пълни самопризнания и е предал доброволно три топчета от станиол, съдържащи марихуана.

Работата по случаите продължава.

Образувани са досъдебни производства.

От началото на годината служители на РУ-Нова Загора са разкрили 4 лаборатории за производство на наркотични вещества. През 2016 година те са 11. Иззети са растения, суха листна маса и оборудване, необходимо за отглеждане и производство на наркотичните вещества.

Операциите по линия “Наркотици” на територията на ОДМВР-Сливен продължават.