close
България

Полицаи спипаха 42-годишен бургазлия нарушил мярката си „домашен арест“

policiq

На 08.01.т.г. около 23.00 ч. в близост до жилищен комплекс «Съни хил» в к-с «Меден Рудник», служители от Четвърто Районно управление – Бургас спрели за проверка лек автомобил «БМВ», с бургаска регистрация, управляван от 42- годишен криминално проявен бургазлия / който към момента с постановление на Бургаски районен съд е с наложена мярка за неотклонение  «домашен арест»/. Установено е, че бургазлията шофира по време на наложено му административно наказание и връчени наказателни постановления в рамките на едногодишния период, с което се осъществява състава на престъпление по чл. 343 в, ал. 2 от НК.

На водача са съставени нови три акта по Закона за движение по пътищата /за неправоспособност, липса на задължителна застраховка «Гражданска отговорност» и отказ за проба за употреба на наркотични вещества/. 42- годишният бургазлия отказал да даде и кръвна проба за химичен анализ. Задържан е за срок до 24 часа със заповед за задържане.

По случая е образувано бързо производство. На 09.01.т.г. след докладване на събраните по случая материали в Бургаска районна прокуратура, с прокурорско постановление бургазлията е привлечен в качеството на обвиняем по чл.354 а, ал. 3 и чл.343 в, ал. 2 от НК, като му е наложена мярка задържане под стража за срок от 72 часа. Приведен е в Областно звено «Арести» към бургаския затвор.